torstai 21. helmikuuta 2013

Athamen modifiointiaUseinkaan kaupasta ostetut rituaalivälineet eivät vain tunnu ”omilta”. Käyttämällä esinettä se saa osan energiaasi, ja vahvistuu. Eli mitä enemmän käytät aikaa jonkin esineen parissa, sitä vahvempi side välillenne tulee. Yksinkertaisestakin välineestä saa helposti muokkaamalla oikein toimivan ja yksilöllisen, sekä ostamalla ”osittain valmiin” säästää myös aikaa verrattuna siihen että valmistaisi vaikkapa athamen alusta asti itse. (Muista myös puhdistaa kaikki rituaaleissa käyttämäsi välineet entisistä yhteyksistään!)


Paketissa lukee ”hunting knife” ja puukon terässä komeilee mustalla ”Pakistan”. Öh, ei kuulosta aivan sellaiselta maagiselta välineeltä jota tekisi mieli käyttää rituaalissa. Tuumin että kyllähän tästä saa oikein kivan ja yksilöllisen athamen vaikkapa kaivertamalla puukon kahvaan symboleita.  

Katson veistäni, tuosta tekstistä on ensimmäisenä päästävä eroon! Otan palan hienoa hiekkapaperia ja hion terän pinnasta kirjaimet pois. Kahva on lämmin ja puinen, kuitenkin siinä olisi hyvä olla jotakin mustaa imemään mahdollisia negatiivisia energioita itseensä. Valitsen tumman kiven ja liimaan sen kahvaan. Kaiverrin olisi tosiaan kätevä, mutta koska en omista sellaista, päädyn maalaamaan kahvaan kuvioita intuition ohjaamana. Parempi niin, sillä perinteisesti athamen symbolit eivät saisi olla pysyviä. Nopeaa ja helppoa, nyt tämä tuntuu juuri oikealta!


Athame (lausutaan a-tha-may) on rituaalikäyttöä varten tarkoitettu mustakahvainen, kaksiteräinen veitsi. Athame on noidan käden ja tahdon jatke, se varastoi säännöllisessä käytössä energiaa, jonka veitsen haltija voi kutsua esiin. Athame on siis todella henkilökohtainen, eikä siihen sovi muiden koskea! Perinteisesti athamella ei leikata muuta kuin ilmaa, eli sitä käytetään ainoastaan energian ohjaamiseen. Riippuen traditiosta, athame liitetään elementeistä joko tuleen tai ilmaan ja ilmansuunnista joko etelään tai itään. (Valkokahvainen bolline on puolestaan esim. yrttien leikkaamista varten.)

Athamella ja sauvalla on joitakin eroja rituaalin suorittamisen kannalta. Sauvan avulla on hieman vaikeampi poistua maagisesta ympyrästä rikkomatta sitä; athamen avulla ympyrään voi leikata oven. Toisaalta athame ei ole sovelias väline jumalattaren ja jumalan kutsumiseen, eikä sitä voi kantaa mukanaan ulkona. Lisäksi osa wiccalaisista ei missään nimessä veisi metallia ympyrään, jos ajattelet näin, voit valita esimerkiksi puisen veitsen.

2 kommenttia:

  1. Mistä ostit tuon veitsesi? Olisi ihan kiva jos saisi ihan taviskaupasta veitsen ja voisi modailla siitä athamen koska täällä Lapin lakeuksilla ei myydä athameja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin tuon athamen Louhittaresta (verkkokaupasta). Kirppiksiltäkin kannattaa katsela, niissä on yleensä vanhoja puukkoja tarjolla kohtuuhintaan.

      Poista