sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Noitakoulu tarotpakassaNyt esittelen yhden mielenkiintoisimmista tarotpakoistani: Wizards Tarot Corrine Kenneriltä.  Pakan kuvitus seuraa läheltä Rider – Waite – Smith  pakkaa, mutta mukana on uudenlaista symboliikkaa. Vaikka korttien digitaalinen kuvitus ei aivan hivele silmiäni, niin pidän korttien koristeellisista reunoista. Suurin syy miksi päätin ostaa tämän pakan, oli kuitenkin sen ihastuttava konsepti: Harry Potterimainen noitakoulu, Mandrake Academy, jossa sinä olet opiskelija ja tarotpakka opettajasi! Suurten salaisuuksien kortit ovat professoreita eri taika-aineissa, ja heidän avullaan saat 21 oppituntia. Pienten salaisuuksien kortit ovat kanssaopiskelijoitasi, ja hovikortteina toimivat koulua suojelevat familiaarit: salamanterit, keijut, vedenhaltijat ja maahiset. Noitakoulun on tarkoitus kestää vuosi ja päivä, perinteinen opiskeluaika ennen vihkimystä (mutta tietysti voit opiskella korttisi juuri siihen tahtiin kuin itsellesi parhaiten sopii).

Wizards tarot opaskirja ja korttien selkämys

Suurten salaisuuksien kortit ovat seuraavat:

The Initiate (The Fool)
The Magician – Professor of Basic Magic
The High Priestess – Professor of Divination
The Empress – Professor of Herbal Magic
The Emperor – Headmaster of Mandrake Academy
The Hierophant – Professor of Mythology
The Lovers – Professor of Spell craft
The Chariot – Professor of Astral Travel
Strength – The Professor of Familiar Creatures
The Hermit – Librarian and Professor of Candle Magic
The Wheel of Fortune – Guidance Counselor
Justice – Professor of Ethics
The Hanged Man – Professor of Runes
Transfiguration (Death) – Professor of Transfiguration
The Alchemist (Temperance) – Professor of Alchemy
The Dark Lord (The Devil) – Professor of the Dark Arts
The Tower – A Visitor’s Guide to the Tower
The Star – Professor of Astrology
The Moon – Professor of Lunar Magic
The Sun – Professor of Solar Magic
JudgmentProctor of Final Exams
The World – queen of the Witches

Opaskirja on 240 sivuinen. Suurten salaisuuksien korteista kerrotaan noin viiden sivun verran: pieni mustavalkokuva jota seuraa lyhyt kuvaus kortista, symboliikka on esitetty listattuna, ja se on jokaisen kortin kohdalla todella runsasta. Tämä jälkeen tulee ”Practical magic” osio, joka kuvaa magian oppituntiasi, ja vieläpä kortin teemaan sopiva pöytäys. Kaiken kaikkiaan opaskirja esittelee siis 23 erilaista jakotapaa, joka on todella ruhtinaallinen määrä ja ne ovat lisäksi hyvin mielenkiintoisia!

The Moon, The Star, Strength, Queen of Wands, Queen of Cups, Ten of Pentacles, Five of Wands, Four of Swords, Seven of Cups, Ace of Pentacles

Pienten salaisuuksien korttien esittelyt alkavat sivulta 123: edelleen kortista on pieni mustavalkokuva ja sen esittelylle on varattu tilaa aukeaman verran; ”Magic power” kuvaa yhdellä lauseella kortin merkityksen, ”Magic Charm” kuvaa millaisessa tilanteessa voit käyttää korttia ikään kuin talismaanina ja edelleen on listattuna runsaasti symboliikkaa. Hovikortit löytyvät kaikki kirjan lopusta, ja niille on tilaa yhdestä kahteen sivua: ne ovat lähinnä luonnekuvauksia, tietysti familiaareille sopivalla tavalla.

Opaskirja on taatusti yksi mielenkiintoisimmista tarotpakan mukana tulleista kirjoista, kortit ovat täynnä symboliikkaa joista kerrotaan selkeästi oppaassa, ja näistä syistä pakka onkin omistamisen arvoinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti