perjantai 3. helmikuuta 2017

Esittelyssä SpellCaster´s TarotJatketaan mielenkiintoisten tarot-settien esittelyä. Nyt vuorossa Melanie Marquisin jännittävän oloinen SpellCaster´s Tarot, jonka on kuvittanut Scott Murphy. Marquis on kirjoittanut Beltane & Lughnasadh osat Llewellynin Sabbat Essentials sarjaan, sekä mm. The Witch´s Bag of Tricks kirjan. Tämäkin tarot-setti seuraa Rider-Waite-Smith pakan jalanjäljissä, mutta yhdistää harmikseni Miekat tulen elementtiin ja Sauvat ilman elementtiin. Erikoista tästä pakasta tekee sen selkeä suuntautuminen loitsujen luomisen välineeksi, toki pakasta on moneen muuhunkin. Kuvitus on mielestäni osin niin pelottavan oloinen, että tämä sopii vallan hyvin varjotyöskentelyyn, ja erikoisemmat kortit suovat mielenkiintoisen lähtökohdan polun avaukseen/korttiin astumiseen.

Laatikon etukansi ja pakan taustapuoli, jossa toistuu hienosti korttien eri elementeissä seikkailevat eläimet.

SpellCaster´s Tarot ilmestyi viimevuoden puolella Llewellyniltä, ja se on pakattu ihastuttavaan, tukevaan pahvikoteloon, jossa on magneettinen suljenta sekä kovasta pahvista valmistettu syvennys korteille, satiinista nostonauhaa unohtamatta. 

Pakan yksi selkeimmistä teemoista on rakkaus.

Opaskirjassa on erinomainen johdatus tarotkorttien käyttöön ja tarot-magian perusteisiin. 240 sivua tarjoaa kattavan tietopankin korteista: jokaisesta kortista on esitetty mustavalkokuva, pitkä lista mahdollisia merkityksiä sekä käänteisiä merkityksiä, ja lisäksi kerrotaan millaisiin loitsuihin kortti parhaiten sopii. Suurten Salaisuuksien korteista on lisäksi annettu lyhyt selvitys kuvasta. Tekstiä on jokaista korttia kohden puolesta sivusta reiluun sivuun. Tätä settiä voikin hyvin suositella aloittelijoille, tarot-loitsuista kiinnostuneille sekä kokeneille tarot-tulkitsijoille, mikäli kuvitus miellyttää. En kuitenkaan kuvailisi pakkaa varsinaisesti pakana-pakaksi, vaikka se sisältääkin paljon pakanamaista symboliikkaa.

Esimerkkejä Hovikorteista: Lanttien kuningas, Miekkojen kuningatar, Sauvojen ritari ja Maljojen nuorukainen. Erikoista näissä on, että osassa korteista esiintyy usea henkilö.

Energialtaan pakka on hyvin maskuliininen ja osittain abstrakti. Vaikka opaskirjan alustuksessa on lueteltu sivun verran pakassa esiintyviä symboleita selvityksineen, korteissa on paljon symbolismia joita ei ole selitetty. Se tarjoaa lisää tutkittavaa pakasta kiinnostuneille, mutta itse pidän aina siitä että pakan suunnittelija kertoo miksi on päätynyt tiettyihin ratkaisuihin. Jotkin korteista tuntuvat itselleni häiritsevän vierailta (esim. Ylipapitar), ja olisi ollut mukava voida lukea opaskirjasta miksi näin abstraktiin kuvaan on päädytty. 

Esimerkkejä Suurten Salaisuuksien korteista: Ylipapitar, Hallitsijatar, Vaunut, Kohtalonpyörä, Kuolema, Paholainen, Tähti, Aurinko

Esimerkkejä Pienten Salaisuuksien korteista: Maljojen 6 & 7, Miekkojen ässä & 2, Sauvojen 3 & 9 sekä Lanttien 4 & 8

Kortit ovat juuri sopivan ohuet sekoittamiseen, ja kokoa niillä on tavanomainen 7cm x 11,6 cm, koko pakan paksuuden ollessa 2,5 cm. Maljojen korteissa nähdään paljon kaloja, Lanttien korteissa seikkailee ihastuttava orava, Sauvojen korteissa on erilaisia lintuja sekä Miekkojen korteissa susia ja härkiä. Vaikka pakka yhdistääkin Sauvat ilmaan ja Miekat tuleen, antaa opaskirja näistäkin melko traditionaaliset merkitykset. Pakka on kaikin puolin monipuolinen ja toimiva, mutta ei kuitenkaan yllä suosikkipakkojeni listalle. Taidan pitää enemmän kuvitukseltaan kevyemmistä pakoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti