lauantai 4. helmikuuta 2017

Esittelyssä Witches TarotVielä yksi mielenkiintoinen tarot-esittely; tämän jälkeen yritän inspiroitua kirjoittamaan taas muistakin aiheista. Toivon että näistä esittelyistä on ollut teille iloa kun pääsette hieman vertailemaan eri pakkoja keskenään. Älkää myöskään unohtako WizardsTarottia jonka esittelyn olen aiemmin tehnyt. Pakka on mielenkiintoinen konsepti ja seuraa RWS-systeemiä.

Laatikon kannessa on upea Kuu- kortti, Opaskirjan kannessa puolestaan Ylipapitar. Korttien selkämys on kyllä upein!

Nyt siis puutarhanoitana tunnetun Ellen Duganin Witches Tarotin kimppuun!  Tämähän on ilmestynyt jo vuonna 2012, mutta itselläni kesti näin kauan innostua pakasta siinä määrin että sain sen ostettua. Aiemmin en näes pitänyt tietokonegrafiikoista, mutta lopulta aloin kaipaamaan ilmeeltään raikasta ja selkeää pakkaa, ja tämä on kyllä siihen tarkoitukseen täydellinen! Pakan on kuvittanut hyvin tunnettu Mark Evans. Duganin ideana oli luoda pakka joka puhuttelisi nykyajan noitia, mutta ei säikäyttäisi heidän tarot-asiakkaitaan liian pakanhenkisillä kuvilla. Pakka seuraa tunnistettavasti RWS-systeemiä, jonka Evans on todella herättänyt henkiin uusilla kuvakulmilla ja fotorealismilla. Lopputuloksena saamme nähdä joitakin liioiteltuja ilmeitä, mutta samaan aikaan kortteja on super-helppo tulkita! 

Esimerkkejä Hovikorteista: Maljojen nuorukainen, Sauvojen ritari, Lanttien Kuningatar ja Miekkojen kuningas.

Muutaman kortin nimeä ja symboliikkaa on muutettu sopimaan paremmin pakanalle: Hierophant on High Priest, Kohtalonpyörä on Vuodenpyörä, Paholainen on ”Shadow Side” ja Tuomio on Karma. Maailma kortissa komeilee lisäksi Vihreä Mies.

Esimerkkejä Suurten Salaisuuksien korteista: Narri, Hallitsijatar, Rakastavaiset, Voima, Erakko, Oikeus, Varjopuoli ja Aurinko.

Odotin kuitenkin 300-sivuiselta opaskirjalta hieman enemmän.. Jokaisesta kortista on suuri, sivun kokoinen mustavalkokuva, ja tekstiä on noin aukeaman verran per kortti. Korttien kuvituksessa on puutarhanoidalle sopivaa kasvisymboliikkaa, joka on selvitetty opaskirjassa pintapuolisesti. Duganin kuvaukset korteista ovat selkeitä, mutta eivät tarjoa mitään uutta kokeneelle tulkitsijalle. Aloittelijalle tämä setti onkin loistava ostos (ja pakka sopii tietysti kenelle vain).  Jokaisesta kortista selvitetään siis symboliikkaa, kerrotaan kortin merkitys tulkittaessa, ja listataan avain-sanat, käänteisten korttien merkitykset, annetaan jumaluus-vastaavuudet ja kortin astrologinen yhteys. Mitään ei siis puutu opaskirjasta, ja lopusta löytyy vielä kivasti erilaisia pöytiä, muutamia tarot-loitsuja, numerolooginen liite sekä helmenä 10-sivuinen aakkosjärjestyksessä oleva symbolien-selvitys luettelo.

Esimerkkejä Pienten Salaisuuksien korteista: Maljojen 2 & 5, Sauvojen ässä & 10, Miekkojen 5 & 7, Lanttien 6 & 3.

Tämä setti on Llewellyniltä, ja vaikka kotelo onkin ohutta pahvia, sen sisällä on kovasta pahvista valmistettu syvennys jossa pakkaa voidaan säilyttää. Kortit ovat hieman totuttua paksummat; koko pakan paksuus on 3cm, korttien muu koko on tavanomainen 7 cm x 11,6 cm. 

Kortit ovat siis upeat ja ehdottoman nykyaikaiset, vaikka muutamassa kortissa voimmekin tavata lohikäärmeitä, merenneitoja yms. Tosin.. miekkojen korteissa esiintyy pieniä keijuja, jotka ärsyttävästi näyttävät lasten tarroilta :D Joukossa on myös muutama kortti jotka eivät ole aivan loppuun asti mietittyjä, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on toimiva ja miellyttävä pakka. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti